kundcase

Porträttfotografering i "golden hour" vid Blå Lagunen

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

Laura Barcelo har tränat gymnastik i hela sitt liv. I början av Corona när alla höll sig hemma och helt plötsligt fick mer tid över började Laura hålla träningspass via Zoom med hennes familj och vänner. Intresset för att dela med sig av sina träningsrutiner växte sig allt starkare och sen dess har hon startat ett instagramkonto där hon flera gånger i veckan lägger upp liveträningar.

Laura kontaktade mig innan kontot lanserades och ville ta inspirerande bilder i någon fin miljö. Så en kväll i “golden hour”* begav vi oss till Blå Lagunen på Ekerö för att fota content till hennes nya konto.

Vad är “Golden Hour”?

Golden hour är tiden på dygnet strax innan solnedgång och strax efter solnedgång, då solen står som lägst. Vid denna tid är ljuset mycket mjukare och passar just därför väldigt bra porträttfotografering.

"Behind the scenes"-bild.

Fotad med Sigma Art 27-40 mm F2.8 på 70 mm.

Fotat både i naturligt ljus…

Bilderna skulle helst vara fotade i naturligt ljus. När solen gick ner blev hela himlen magiskt rosa, så då passade vi på att ta de sista bilderna med vattnet och himlen som bakgrund.

Motljus - Älskar när solen kommer bakifrån såhär fint.

Efter att solen gått ner dröjde det några minuter innan himlen blev helt rosa, då passade vi på ta dessa bilder vit vattnet då himlen speglade sig så fint.

Ett mjukare ljus fick vi till av att solen skymtades av träd.

Tagen med en Profoto 10 Blixt med reflektor som ljusformare.

…och med blixt.

Jag var så taggad på att ta med och testa min Profoto B10 blixt med reflektor också, tycker det blir en sån “sportig” vibe med hårdare ljus mot mörk bakgrund.

"Behind the scenes" bild när vi fotar med blixten.

Tagen med en Profoto 10 Blixt med reflektor som ljusformare, för att få en "sportig" vibe.

Intresserad av att veta mer om mig, mina tidigare jobb och olika fototips? Bläddra igenom mina blogginlägg för att hålla dig uppdaterad och för att veta mer om den kreativa fotovärlden.

kundcase

Content inför produktlansering för accessoarvarumärket ByBanoo

Stockholmsbaserade ByBanoo har tagit fram en ny produkt, en något mindre businessväska och behövde nya bilder inför deras release.

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

Tips och guider

Företags-email, varför du bör ha det och hur du fixar det!

Använder du din privata mail i ditt företagande? Här berättar jag varför du inte ska göra det, varför du ska skaffa en jobbmail och tjänster att använda för att kunna göra det.

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

kundcase

Content för e-handel och sociala medier för IaBon

Fotografering av resortwear och accessoarer för Stockholmsbaserade IaBon, exempelbilder och "behind-the-scenes".

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi