Tips och guider

Företags-email, varför du bör ha det och hur du fixar det!

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

Många nystartade företag har en idé för en produkt de vill sälja eller en tjänst de vill erbjuda. Skaffa en företagsemail för att bygga upp ditt brand i din kommunikation till kunder samt öka ditt förtroende i ditt företagande.

3 anledningar att ha en jobbmail

 1. Ditt företag upplevs proffsigt

  Att maila från en egen domän (i mitt fall @bognandiphotography.com) istället för en privat mail som t.ex @hotmail.com eller @gmail.com förstärker ditt brand i din kommunikation med kunder och upplevs som mer proffsigt.

  Jag kan förstå att detta är nåt man inte prioriterar först när man bara vill komma igång, men rekommenderar verkligen starkt att ta dig tiden att sätta upp en. Tar inte mer än en timme att fixa och genast kommer det kännas mycket bättre att ha en egen mail med egen domän.

 2. Ökar din trovärdighet

  Hade jag mailat kunder från marilia.bognandi@hotmail.com istället för min företagsmail marilia@bognandiphotography.com kan jag garantera att många skulle ifrågasätta hur seriös jag är i mitt företagande.

  Vem hade du själv anlitat för ett jobb eller köpt en produkt av? Någon som använder en privat mail eller som satsat på att skaffa en jobbmail? Om du vill sälja en tjänst eller produkt till fler än din familj och vänner och vill bygga förtroende även för folk som inte känner dig är det dags att skaffa en jobbmail.

 3. Bättre koll på kommunikation genom att hålla det privata just det, och det proffessionella just det.

  Visst går det att sätta etiketter och sortera inkommande email, men att ha helt separata inkorgar för dina privata mail och dina jobbmail hjälper dig att hålla bättre koll på kommunikationen som sker mellan dig och dina kunder.

Tjänster att använda för att sätta upp en jobbmail

För dig som ännu inte har en hemsida men vill komma igång snabbt rekommenderar jag:

Google workspace, som jag själv använder!

Som en av de mest använda tjänsterna för email var det ett självklart val för mig, här är några anledningar:

 • Enkelt att sätta upp

 • Går att använda sin egna domän (www.bognandiphotography.com har jag köpt via Google domains)

 • Överkomligt pris, kostar från 50kr per månad per emailadress

Har du redan satt upp en hemsida/e-handel via t.ex Wix, Squarespace, Webflow eller Shopify? Alla dessa tjänster använder sig bland annat av just Google workspace och har instruktioner för hur du sätter upp en jobbmail.

Jag heter Marilia Bognandi och är en fotograf & webbutvecklare med passion för att hjälpa småföretagare förstärka sitt varumärke och digitala närvaro genom brandanpassade bilder.

Vill du jobba ihop med mig? Hör av dig på marilia@bognandiphotography.com

Intresserad av att veta mer om mig, mina tidigare jobb och olika fototips? Bläddra igenom mina blogginlägg för att hålla dig uppdaterad och för att veta mer om den kreativa fotovärlden.

kundcase

Content inför produktlansering för accessoarvarumärket ByBanoo

Stockholmsbaserade ByBanoo har tagit fram en ny produkt, en något mindre businessväska och behövde nya bilder inför deras release.

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

kundcase

Content för e-handel och sociala medier för IaBon

Fotografering av resortwear och accessoarer för Stockholmsbaserade IaBon, exempelbilder och "behind-the-scenes".

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi

kundcase

Fotografering med smyckesmärket Affiner Fine Jewelry

Häng med bakom kulisserna under denna fotografering i studio av smycken med ett mission att förändra smyckesbranschen,

Marilia Bognandi
/Marilia Bognandi